"אחלה עסקים" מדווחת כי הפרקליטות שוקלת להעמיד לדין בכפוף לשימוע את משה כחלון, צחי אזר, שלמה אייזיק ושי פנסו, בעלי השליטה ונושאי משרה בחברת יונט קרדיט כחלון זומן לשימוע בחשד למרמה, הפרת אמונים ועבירות דיווח. כל הפרטים
פרשת יונט קרדיט | מערכת "אחלה עסקים" עם הדיווח הבא. הפרקליטות בישרה היום למשה כחלון, צחי אזר, שלמה אייזיק ושי פנסו, בעלי השליטה ונושאי משרה בחברה הציבורית יונט קרדיט אשר עסקה במתן אשראי חוץ-בנקאי, שהיו גם בעלי השליטה בחברת יונט הפרטית, כי היא שוקלת להעמידם לדין בכפוף לשימוע במספר פרשיות.
כידוע, משה כחלון, כיהן כיו"ר הדירקטוריון בחברת האשראי, ועל כן, זומן לשימוע לפני הגשת כתב אישום בחשד למרמה, הפרת אמונים ועבירות דיווח, לצד ארבעה חשודים נוספים, בהם קצין הציות של החברה הציבורית, יואב צבר, יועץ החברה, דודו בן נעים והחברות עצמן.
החמישה, חשודים בעבירות מרמה כלפי החברה הציבורית ועבירות דיווח. הפרשיה הראשונה מיוחסת לשלושת בעלי השליטה, צחי אזר, שלמה אייזיק ושי פנסו ולבן נעים. מיקוד הפרשיה בעסקת הקצאה משנת 2020, במסגרתה הוקצו 2 מיליון מניות החברה הציבורית בשווי 50 מיליון ש"ח, לטובת החברה הפרטית של בעלי השליטה ולשני יועצים נוספים.
החשד, מטרת העסקה, הייתה תשלום חובות האג"ח של בעלי השליטה בחברה הפרטית, ומתווה העסקה שאושר במוסדות החברה היה שונה באופן מהותי מהעסקה שבוצעה בפועל. כך, בעלי השליטה והיועצים, בסיועו של קצין הציות, הציגו מצגי שווא למוסדות החברה הציבורית, וקיבלו לידם במרמה מניות בשווי של כ-50 ש"ח.
פרשייה אחרת, מיוחסת לבעלי השליטה, אשר בראש, ניצב צחי אזר אשר חשוד חשודים במעילה בסך 5 מיליון ש"ח ובאי-סדרים כספיים בסניף נצרת, שהתגלו על-ידי יואב צבר כבר בסוף שנת 2020, והיו ידועים לכאורה לבעלי השליטה, שהסתירו אותם מהדירקטוריון ומהציבור.
צבר דיווח על ממצאיו ליו"ר כחלון באיחור ניכר, רק בתחילת שנת 2022, וכחלון הורה לו שלא לגלות את ממצאיו לדירקטוריון מחשש לפגיעה בדירוג האשראי של החברה. רק באמצע שנת 2022 החליט צבר לדווח לדירקטוריון החברה הציבורית, אשר פעלה מיד למינוי בודק חיצוני ולפרסום הממצאים לציבור.
נוכח גילוי הפרשיות לציבור, השעתה הבורסה את המסחר במניה וגרעה אותה מהמדדים, הורד דירוג האשראי של החברה, ורואי החשבון המבקרים משכו את אישורי הדוחות הכספיים לשנים 2020-2022. פרשה נוספת, חשוד בעל השליטה והמנכ"ל, צחי אזר, במשיכות כספים אישיות מהחברה הציבורית בסך של כ-400 אלף ש"ח.
לסיום, נציין ונוסיף כי התיק מטופל במחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה, ונחקר בידי מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך.
הבהרה: משה כחלון וכל המעורבים בפרשיה הם בגדר חשודים בלבד, לא הורשעו בביצוע עבירה, ועומדת להם חזקת החפות.