"אחלה עסקים" מדווחת לכם אודות הקריסה הכלכלית של איש העסקים, יזם הנדל"ן והמלונאי ניר ויצמן. כפי שחשפנו לכם בעבר, על רקע הקשיים הכלכליים המתמשכים של הרשת, משפחת ויצמן ככול הנראה, תיפרד מהשליטה ברשת מלונות "בראון". כל הפרטים
הצרות של ניר ויצמן | מערכת "אחלה עסקים" עם העניין המתמשך הבא. כידוע, בשנים האחרונות, עסקיו של ניר ויצמן, סופגים בשנים האחרונות הפסדים כלכליים. כזכור, לפני מספר חודשים, דיווחנו וחשפנו במדור "אחלה חופש" אודות התייעלות רשת המלונות המדוברת, בראון. כעת, העיתונאי עמיר קורץ מ"כלכליסט" מעמיק, וחושף פרטים נוספים אודות נפילת האימפריה של ויצמן.
העיתונאי, מדווח כי קברניטי רשת מלונות "בראון" מנהלים מגעים עם מספר גופים במטרה לאתר משקיע שיזרים לרשת כסף ויהפוך לבעל השליטה החדש. המגעים מתנהלים מול לפחות ארבעה גורמים מתחום הנדל"ן או המלונאות. כאן המקום לידע, כי בענף המלונאי-עסקי, נפוצה שמועה, כי אנשי "בראון" גיבשו פנייה אל אשת העסקים המיליארדרית הקנדית, קיילן שרמן, אשר מחזיקה בחצי ממלון היוקרה "הריץ' קרלטון" בהרצליה.
העיתונאי, ממשיך וחושף כי עיקר המגעים מנוהלים מול חברת "ישראל קנדה" אשר נמצאת בשליטת ברק רוזן ואסי טוכמאייר, שלה חברת־בת שפועלת בתחום המלונות, ושמנוהלת על ידי המלונאי ראובן אלקס, לשעבר בכיר ברשת המלונות "פתאל". נציין כי לפני כשנה "ישראל קנדה" ניהלה מגעים לרכישת רשת בראון, אך המגעים לא הבשילו לכדי עסקה.
בימים אלו, ניר ויצמן, בנו של יזם הנדל"ן והמלונאות מני ויצמן, מחזיק ב־70.5% ממניות "בראון", ליאון אביגד מחזיק ב־10% והכשרה ביטוח מחזיקה ב־16.5%. הרצון של הרשת הוא לאתר משקיע שיזרים מעל ל 100 מיליון ש"ח בעבור 60%—80% ממניות החברה. יודעי דבר, מצהירים כי "ישראל קנדה" רוצה לרכוש 100%, ובכך להשתלט על הרשת.
בתום השלמת העסקה, במידה ותצא אל פועל, ניר ויצמן וליאון אביגד יאבדו הכול ויישארו ללא מניות כלל, או עם שיעור החזקה זעום. מנגד, הכשרה ביטוח עשויה להישאר בעלת מניות, ובתסריט מסוים היא אף עשויה להזרים כספים לחברה, ויתכן שתגדיל את חלקה. ככל הידוע, ישנם פערים בין בראון לבין המשקיעים הפוטנציאליים. חלקם מעוניינים להגיע להחזקה של 100% וחלקם מעוניינים להשקיע עבור הנתח המדובר סכום נמוך יותר.
יודעי דבר, מספרים כי רשת "בראון" נקלעה לקשיים על רקע המלחמה והירידה המשמעותית בתיירות הנכנסת. זאת משום שהמלונות של בראון ברובם הם מלונות עירוניים ולא מלונות נופש ומשרתים אוכלוסייה של אנשי עסקים ותיירים עירוניים, ולכן תיירות הפנים אינה מפצה על הירידה בתיירות החוץ. מסיבה זו בראון גם סגרה חלק מהמלונות.
אם משקיע יזרים 100 מיליון שקל עבור נתח של 60%—80% הרי שהעסקה משקפת לבראון שווי של 125—167 מיליון שקל. מדובר בשווי נמוך מזה שלפיו בדצמבר 2019 המירה הכשרה ביטוח הלוואה שהעניקה לבראון למניות הרשת. באותה העת, ההמרה בוצעה לפי שווי של 400 מיליון שקל. ב־2018 בראון ניהלה מגעים למיזוגה לשלד הציבורי הרודיום לפי שווי 325 מיליון שקל.
עוד נזכיר ונציין כי בחודש שעבר, הוגשו שתי תביעות נגד ניר ויצמן בשל הלוואות שלא נפרעו, כאשר "בראון" ערבה להן וגם ויצמן אישית. מדובר בתביעות שהגישו סמנכ"לית הכספים לשעבר בקבוצת בראון רו"ח מרים נעים ואיש העסקים יראל עקה, בעלי חברה קפריסאית, שהוא גם גיסו של ויצמן. הצ'קים שהשניים קיבלו, ושלטענתם בוטלו ללא התרעה מוקדמת, ניתנו על ידי ויצמן במסגרת הסדרי פריסת חוב של הלוואות שהשניים העניקו ב־2019 לפרויקט נדל"ן שוויצמן השקיע בו בשכונת פלורנטין בתל אביב, פרויקט MOMA, במסגרתו נרכשו זכויות באחד הבניינים שקבוצת חג'ג' מקימה במקום.
הסדרי פריסת התשלומים הושגו לאחר שהחוב המקורי לא הוחזר במועד. עקה ונעים הגישו תביעות לבית המשפט והשיגו עיקולים על חשבונות של ויצמן וקבוצת בראון. באמצעות עוה"ד אוהד רוזן ונתן שוורצמן ממשרד קלעי, רוזן ושות', תבעה נעים מוויצמן וקבוצת בראון 2.2 מיליון שקל, והחברה הקפריסאית תבעה 3.3 מיליון שקל. לאחר הגשת התביעות, ניהל ויצמן מגעים לפשרה עם שני התובעים והגיע לסיכומים עמם מחוץ לבית המשפט, ועל כן הגישו הצדדים בקשה מוסכמת לביהמ"ש למחיקת התביעות.